top of page

Fysioterapia

Mitä fysioterapia on?

"Fysioterapia on ammattiala, jonka erityisosaamisalueita ovat liikkuminen, toimintakyky ja terveyden edistäminen. Keskeisiä fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut. Fysioterapia tarjoaa ennaltaehkäiseviä ja kuntouttavia palveluita sekä yksilöllisesti että ryhmämuotoisesti, joko vastaanotolla, etäkuntoutuksena tai kotikuntoutuksena. Ennaltaehkäisevillä palveluilla voidaan mm. vähentää kansantauteihin sairastumista tai ikääntymisen aiheuttamia toimintarajoitteita sekä ehkäistä vammoja ja tapaturmia. Kuntouttavilla palveluilla voidaan parantaa tai ylläpitää vamman, kivun, sairauden, toimintahäiriön tai ympäristötekijöiden vuoksi alentunutta toimintakykyä. Fysioterapia edistää kaiken ikäisten kansalaisten aktiivista osallistumista heille merkityksellisiin arjen ja yhteiskunnan toimiin."

Suora lainaus suomenfysioterapeutit.fi

Millaista fysioterapiaa minä tajoan?

Olen erityisen kiinnostunut tuki- ja liikuntaelinongelmista. Olkoon kyseessä kipu liikkuessa, päänsärky tai urheiluvamma niin minulla on keinoja auttaa juuri sinua pääsemään näistä eroon. Oman hierojan taustani ansiosta myös manuaalinen käsittely on suuressa roolissa omassa työssäni. Vastaanotollani voit olla varma, että saat manuaalista terapiaa halutessasi, aina pelkkä puhuminen ja ohjaaminen ei riitä. 

Puhelinvastaanotto

Ole minuun puhelimitse milloin vain yhteydessä ja kysy mieltä askarruttavia asioita omaan kehoon, vaivoihin tai liikkumiseen liittyen. Minä autan sinua parhaani mukaan puhelimitse ja tarvittaessa ohjaan hakemaan apua sopivalta ammattilaiselta.

Tämän teen täysin ilmaiseksi

Miksi? Koska on monia vaivoja joihin riittää vain pieni sanallinen ohjaus tai on päässyt unohtumaan jotakin ohjeita mitä minulta olet vastaanotolla saanut. Myös se, että apua on helposti tarjolla saa ihmiset hakemaan helpommin sitä.

Miten valmistautua vastaanotolle?

Vastaanotolle tullessasi olethan täysin terve. Toivoisin myöskin, ettet tulisi hikisenä suoraan treenaamasta. Käsittelyn aikana oletan sinun sanovan, jos käsittely tekee liian kipeää, sinun tarvitsee niistää tai käydä vessassa tai mieleesi tulee uusi vaiva tai jos haluat jotakin muuta. Kerro ajatuksistasi vapaasti niin voimme yhdessä pohtia, mikä olisi paras ratkaisu juuri sinun vaivaasi. Joillekin saattaa tulla manuaalisen terapian jälkeen kylmä, huimausta tai tukkoinen olo, joten kannattaa varata vastaanoton jälkeen hetki löysää aikaa.

Pukeutuminen

Vastaanotolle voi pukeutua omasta mielestään lämpimiin, mukaviin ja joustaviin vaatteisiin. Vastaanoton aikana saatetaan ottaa pois niitä päällysvaatteita, jotka ovat käsiteltävällä alueella. Varaathan alle myös tilanteeseen sopivia alusvaatteita. Naisille yläselkää käsitellessä suosittelen ottamaan rintaliivit, jotka saa avattua selän puolelta, esimerkiksi urheilurintaliivit estävät hieronnan kokonaan niiden alta. Meikkaaminen ennen käsittelyä ei ole suotavaa.

bottom of page